Снимка: Снимка: Shealah Craighead, уикипедияАмериканският президент Доналд Тръмп реагира с поредица от туитове

...
Снимка: Снимка: Shealah Craighead, уикипедияАмериканският президент Доналд Тръмп реагира с поредица от туитове
Коментари Харесай

Тръмп към привържениците си: Вие сте патриоти

Снимка: Снимка: Shealah Craighead, уикипедия

Американският президент Доналд Тръмп реагира с поредност от туитове на събитията от миналата нощ в Портланд, щата Орегон, където имаше конфликти сред негови последователи и съперници и бе погубен един човек, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

В няколко от мненията си в Туитър Тръмп хвърли виновността за протичащото се върху кмета на града Тед Уилър, а с една от изявленията си като че ли насърчи своите симпатизанти, запътили се към Портланд. " ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ! ", написа американският президент, споделяйки видео на свои последователи, влизащи с коли в града, с цел да се изправят против протестиращите.

Не е ясно дали стрелбата, довела до гибелта на един човек, е била обвързвана със конфликтите сред стачкуващи от придвижването " Животът на чернокожите има значение " и контрадемонстранти. Полицията заяви, че автомобилната колона на последователите на Тръмп е напуснала региона на спора към 20,30 ч. през вчерашния ден, а служители на реда чули да се стреля 15 минути по-късно. Полицейски чиновници пристигнали на мястото след броени минути, само че простреляният мъж не оживял, се споделя в известието.

Фоторепортер, работещ за АП сподели, че е чул три изстрела и е видял парамедици, които се опитвали да оказват помощ на жертвата. Според фотографа той бил бял мъж, който носел шапка със знаците на дясната организация " Патриотична молитва ", чиито членове постоянно влизат в конфликти с протестиращите в Портланд. Не е ясно обаче кой е стрелял по мъжа. Протестите в Портланд не престават всяка нощ към този момент повече от три месеца. Те избухнаха след гибелта при полицейски арест в Минеаполис на чернокожия Джордж Флойд през май. Често пъти митингите се израждат в грабежи и вандализъм.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР